This website requires JavaScript, please enable javascript or update your browser.

Rewire outreach

Wat is Rewire outreach?

Rewire gelooft in inclusiviteit en diversiteit. Andere verhalen, achtergronden en werelden verrijken de blik van het festival. Met het Outreach programma, wil Rewire ook mensen bereiken voor wie het minder vanzelfsprekend is om kunst en cultuur te ervaren.

Rewire Outreach tijdens het festival 2024: Prikkelarm concert

Op zondagmiddag 7 april organiseert Rewire tijdens het festival voor de vierde keer een prikkelarm concert. Dit concert is van componist Clara de Asis met een nieuwe concert: Off Flame. Het concert is geïnspireerd door ignis fatuus: het spookachtige licht beschreven in de Europese folklore. Met dit concert – ontwikkeld speciaal voor een prikkelgevoelig publiek – nodigt ze het publiek uit in een subtiele klankwereld te stappen.

Het concert vindt plaats in het Koorenhuis in Den Haag. Bij dit concert zijn er minder bezoekers aanwezig, wordt rekening gehouden met het volume van de muziek, zal er geen uitbundige lichtshow zijn en is ook de binnenruimte van het theater (foyer, toiletten, bar) prikkelarm ingericht met onder meer een stilteruimte. Zo kunnen ook mensen die gevoelig zijn voor prikkels, genieten van de muziek.

Kaarten voor dit evenement geven toegang tot het Koorenhuis van 13:00 tot 15:00 uur.
De locatie (bar, foyer, toiletten en stilteruimte) blijft prikkelarm beschikbaar tot 15:00 uur.

Kaarten kopen via deze link

Informatie over de locatie via deze link

Audio fragment als voorbeeld via deze link (Gebruik luidsprekers in plaats van een koptelefoon en zet het volume laag).

Zijn er nog vragen?

Mail gerust naar Rewire’s outreach coördinator Zoe via zoe (at) rewirefestival.nl

Rewire Outreach tijdens het festival 2024: Festival tour voor mensen met een beperkte budget

Op vrijdagmiddag 5 april organiseert Rewire tijdens het festival voor de vierde keer een programma in samenwerking met Onzichtbaar Den Haag, Het programma bestaat uit een tour langs een aantal festival locaties en is voor mensen die niet automatisch in aanraking komen met muziekfestivals, zoals Rewire.

Tijdens dit tour is er ook een workshop van het Landscape platform van platenlabel Field Records. Tijdens deze workshop maken deelnemers kennis met veld opnames en verkennen de historische en technische dimensies van het vastleggen van stedelijke geluiden in verschillende contexten. Deze workshop omvat een praktische ervaring waarbij deelnemers veldopnameapparatuur gebruiken om hun omgeving te documenteren waardoor een nieuwe verbinding met hun omgeving ontstaat. De workshop eindigt met een collectieve luisterervaring om de diverse verhalen te delen die verweven zijn in het weefsel van deze alledaagse geluiden.

Dit workshop wordt gerealiseerd in samenwerking met Refuge Worldwide en ondersteund door het Fonds Cultuurparticipatie.