This website requires JavaScript, please enable javascript or update your browser.

Vacature: Hoofd Marketing & Communicatie

25 May 2022

Rewire is op zoek naar een Hoofd Marketing & Communicatie voor 32 uur per week.

Over Rewire:

Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende en avontuurlijke muziek in Den Haag. Sinds de oprichting in 2011 is Rewire uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd muziekfestival. Het festival begeeft zich in het veld van actuele elektronische muziek, modern gecomponeerde muziek, experimentele pop, new jazz en geluidskunst, met een voorkeur voor muziek op het snijvlak van genres en disciplines. Want juist dáár ontdekt Rewire de vernieuwing.

Het grootschalige festivalprogramma bestaat uit meer dan 165 activiteiten met toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland. Rewire presenteert een veelvoud van Nederlandse, Europese en wereldpremières, bijzondere samenwerkingsprojecten en producties in opdracht. Naast een uitgebreid muziekprogramma, bieden contextprogramma's als artist talks, film screenings en workshops meer duiding rond de artistieke ontwikkelingen die tijdens het festival worden getoond. Naast het meerdaagse festival in de lente organiseert Rewire het hele jaar door activiteiten zoals de concertreeks Rewire x Korzo en een uitgebreid educatieprogramma.

Wat bieden wij:

Een veelzijdige functie waarin je verantwoordelijk bent voor de marketing en communicatie van alle Rewire activiteiten. In deze functie coördineer je het gehele marketing- en communicatieproces. Je stuurt o.a. communicatiemedewerkers, copywriters en grafisch ontwerpers aan, en je werkt nauw samen met de directie en alle betrokken partners.

In een compact, betrokken en ambitieus team werken we aan de promotie en ontwikkeling van internationale avontuurlijke muziek en gerelateerde (podium)kunsten én voor de profilering van Den Haag als plek voor cutting-edge cultuur.

Het betreft een functie in dienstverband tegen een marktconforme salariëring.

In deze functie:

 • Ontwikkel je de marketing- en communicatiestrategie en publiekswerking
 • Stel je het marketing- en communicatieplan op en voer je dit uit binnen het kader van de marketing en communicatie begroting
 • Draag je vanuit marketingoogpunt bij aan conceptontwikkeling i.s.m. andere afdelingen
 • Stuur je het marketing- en communicatieteam aan
 • Genereer je publiciteit via pers en media
 • Houd je je bezig met het ontwikkelen van samenwerkingen met o.a. pers / media, collega-instellingen, platenmaatschappijen, co-producenten, artiesten en overige (festival)partners
 • Bepaal je de content- en advertentiestrategie van de website en social media
 • Coördineer je het artwork-traject en printcampagne
 • Schrijf je persberichten en promotieteksten
 • Signaleer en analyseer je trends en ontwikkelingen in het culturele veld in het algemeen en de verschillende (sub)doelgroepen in het bijzonder
Jouw profiel:

Je bent een ervaren marketing en communicatie specialist, een uitstekende (project)coördinator, communicatief sterk, doelgericht en gaat strategisch en gestructureerd te werk. Verder ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in kunst en cultuur en in het bijzonder avontuurlijke muziek. Je bent in staat om op inhoudelijke en originele wijze de verschillende programma’s te vertalen naar een breed publiek.

Je hebt/bent:

 • Relevante werkervaring
 • In staat om een team aan te sturen
 • Uitgebreide en actuele kennis van (online) marketing
 • Uitgebreide kennis op het gebied van festival en concertpromotie
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Affiniteit met avontuurlijke muziek en gerelateerde kunsten

Rewire streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV vóór maandag 13 juni via deze link. 

Donderdag 16 juni: eerste gespreksronde
Donderdag 23 juni: tweede gespreksronde

Heb je nog vragen over deze vacature neem dan contact op met Ingrid Beer: ingrid@rewirefestival.nl