This website requires JavaScript, please enable javascript or update your browser.

Vacature: Coördinator Festivalproductie

26 Sep 2023

Rewire is op zoek naar een Coördinator Festivalproductie (zzp/freelance)

Over Rewire:

Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende en avontuurlijke muziek in Den Haag. Sinds de oprichting in 2011 is Rewire uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd muziekfestival. Het festival begeeft zich in het veld van actuele elektronische muziek, modern gecomponeerde muziek, experimentele pop, new jazz en geluidskunst, met een voorkeur voor muziek op het snijvlak van genres en disciplines.

Het grootschalige festivalprogramma bestaat uit 170-200 activiteiten met toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland. Rewire presenteert een veelvoud van Nederlandse, Europese en wereldpremières, bijzondere samenwerkingsprojecten en producties in opdracht. Naast een uitgebreid muziekprogramma, bieden contextprogramma's als artist talks, film screenings en workshops meer duiding rond de artistieke ontwikkelingen die tijdens het festival worden getoond.

Het festival vindt in 2024 plaats van do 4 t/m zo 7 april op diverse locaties in Den Haag waaronder poppodia, theaterzalen, kerken, galeries en een aantal activiteiten in de publieke ruimte. Rewire bestaat uit een kernteam van zes personen. Voor het festival breidt Rewire jaarlijks uit met diverse producenten, marketeers etc.

Wij zoeken:

Een ervaren producent die de coördinatie van de productie van alles wat buiten de zaal plaatsvindt op zich neemt. Het gaat onder meer om het verzorgen van de productieplanning, het aansturen van producenten (zoals de vrijwilligerscoördinator, kassacoördinator, locatiemanagers etc.), het organiseren van de artiesten/crewcatering, aankleding, merchandise, vergunningen etc. en je fungeert als primair contact voor alle festivallocaties. Je werkt hierbij in nauwe samenwerking met het hoofd technische productie.

Het betreft een functie waarbij je als spin in het web fungeert. Het is een veelzijdige functie waarbij alle facetten van festivalproductie voorbijkomen. Daarbij behoud je overzicht en zie je op tijd waar moet worden bijgestuurd. Je kunt zowel “hands on” produceren als met een helikopterview het productieproces overzien. Je bent het eerste aanspreekpunt voor diverse (externe) partijen en daarmee ben je ook vaak het gezicht van het festival.

Je hebt/bent/kunt:

 • Ruime ervaring als producent (senior), bij voorkeur bij podiumkunstenfestivals
 • In staat om een team aan te sturen
 • Een organisatietalent met oog voor mens en detail en je bent niet snel gek te krijgen
 • Zowel de grote lijnen bewaken als zicht hebben op de details
 • Prioriteiten stellen binnen de dynamiek van een festival
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Bij voorkeur woonachtig in regio Den Haag

Rewire streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Wij bieden:
 • Een professionele werkomgeving
 • Enthousiaste en bevlogen collega’s
 • De ervaring van een uniek internationaal muziekplatform
 • Een prettige werksfeer
 • Ruimte voor het doorontwikkelen van het productieproces
De opdracht:

Het betreft een tijdelijke opdracht voor een freelancer / zzp’er. De opdracht is voor 400 uur, verdeeld over de maanden december t/m april, waarbij het zwaartepunt valt in de maanden februari, maart en begin april, wanneer het festival plaatsvindt. Uurtarief is gebaseerd op de honorariumrichtlijn van de cao van de VNPF.

Geïnteresseerd?

Stuur een korte motivatiebrief en CV vóór maandag 23 oktober naar work@rewirefestival.nl

Houd er rekening mee dat uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels vereist zijn voor deze functie.

Heb je nog vragen over deze vacature neem dan contact op met Ingrid Beer, adjunct-directeur: ingrid@rewirefestival.nl